divendres, 31 de desembre del 2010

CURSO DE NAVIDAD by mas

En aquestes dates tan assenyalades, 4 cob's vam decidir que el millor que podiem fer era fugir de la familia i demés compromisos i migrar cap al sud com fan les bèsties intel·ligents (al Berguedà hi fa massa fred)i aixi doncs per sant Esteve ens vam presentar a la platja de Caños de meca per participar en el curso de navidad que organitza la FADO cada any en aquestes dates i d'aquesta manera intentar millorar una mica el nostre nivell tècnic.
nosaltres vam agafar la opció d'autoentrenament, que vol dir que teniem un monitor per cada 12 persones i que ens explicava i comentava cada un dels exercisis.

El primer dia, nomès arribar teniem la prova de nivell que havia de determinar la composició dels grups i que consistia en una serie de 5 bucles d'uns 2 km aprox. cada un, amb dificultat creixent (blanc-molt fàcil, verd, blau, vermell i negre-molt dificil) marcats amb balisses i sportident.
el primer circuit era bàsicament un escalfament amb fites de tan fàcil que era, el verd i el blau també eren fàcils i fins al vermell la cosa no es complicava una mica amb un mapa nomès de corves i verds i que em va sortir prou bé, una altra cosa va ser l'ultim circuit, el negre, un passadis on si que vaig tenir un error important, i es que un cop surts del passadis costa molt tornar-te a resituar i mès en un lloc com aquest (per qui no ho conegui, es un bosc absolutament pla amb les corves de nivell dibuixades amb una equidistància de 2'5 que obliga a fixar-si molt perque son detalls de relleu a vegades poc evidents)

el segon dia comença amb un execici en el que s'han de treballar diferents tècniques d'orientació, per començar, fins a la fita 5 anem tot el grup junt amb el monitor (en Ferran Santoyo) comentant com buscar punts d'atac, després tenim una zona de molts controls seguits (imaginaris, no hi ha res marcat al terreny) navegant per un micro-relleu molt complicat, almenys per mi, ja que ràpidament em perdo i soc incapaç de situar-me correctament i això fa que em desanimi i a partir d'aqui continuo el recorregut caminant i tot i aixi, encara tindré mès errors (f 6,9 i 10) i finalment la part que a priori era la mès dificil (unes petites finestres per practicar rumb) va ser la que em va sortir mès bé.


el seguent excercici era un recorregut en un mapa rodó sense linies blaves ni cap altre indicació per saber on es el nord i que per tant s'havia de fer sense bruixola, navegant amb el relleu i els verds, i la veritat es que al principi em va costar entrar en el mapa i a mès, vaig trobar cintes d'entrenaments antics que em van despistar bastant (no hi havia balisses, nomès cintes) amb el resultat que no vaig passar pel primer control i no va ser fins al tercer que li vaig agafar el fil, i a partir d'allà, bé fins al final.


entre uns entrenaments i els altres també teniem uns petits exercicis per entrenar memorització (anomenats "miralls"), un altre de rumbs i un altre de talonament, la veritat es que estavem bastant distrets!!!

i a la tarda el millor de tot, una cursa simulant una primera posta d'una cursa de relleus, o sigui, tots els 170 participants del curs sortint en massa i amb tota l'ansietat habitual d'aquest tipus de curses, i es clar, nomès començar, primer error, surto massa accelerat i vaig a parar a la 41 quan la meva es la 43!! (evidentment el mapa que he penjat aqui es el master, no es amb el que vaig córrer) torno a repetir error a la 50 i a la 46, pero després ja continuo bé fins al final, on a falta de 200m atrapo al Dani al mateix que temps veig a venir al Jaume uns metres mès a la esquerra i d'aquesta manera arribem tota la tropa del COB al final esprintant! ni volguent-ho fer espressament!!!

l'endemà al mati tenim un mapa per comparar eleccions de ruta, es tracta de repartir-nos per parelles on cada membre ha de triar una opció de ruta diferent de la del seu company, evidentment jo faig parella amb en Dani i decidim no trobar-nos mès fins acabar, jo atacaré tots els controls per l'esquerra i ell ho farà per la dreta. començo mès o menys bé (el mapa no sembla gaire dificil) però de cami a la 5 se m'en va l'olla i quan arribo a la clariana marxo al revés i quan rectifico encara tinc problemes per trobar el control, faaatal! la resta força bé i al final nomès puc guanyar-li els parcials 4, 7 i 8.

el seguent exercici era un recorregut a Punta Paloma, un mapa on ja vam córrer el passat setembre en lliga esp. i tot i que aquesta vegada no es corria gaire en la part que jo crec que és la mès dificil (les dunes i la transició cap al bosc) continua sent un mapa realment complicat.
a la 2 ja tinc un petit error, pero es a la 3 on tinc problemes ja que hi arrivo bé pero no veig la cinta (no hi havien balisses, nomès cintes) i creient que m'he equivocat dono algunes voltes fins que torno a sotir al mateix lloc i ... bingo! ara si que la veig, a la 6 tinc alguns dubtes, tot i que vaig bé, però el festival de humor (o del horror, mès aviat) començarà a la 11, seguirà a la 12 i encara continuarà a la 13, tres cantades consecutives que fan que se't quedi la cara com al Casillas quan recull les 5 o 6 pilotes que a vegades té al fons de la porteria. després, cap problema fins al final.

i qua es fa fosc... toca nocturna, una cursa pels voltants de Caños amb una part final urbana i amb algunes "sorpreses" anunciades. cap a la 4 ja m'envolico una mica buscant-la abans, pero el gran error el faré de cami a la 6 quan estic convençut que he picat malament la 5 i torno enrera per comprovar lo burro que soc, ja que evidentment ho havia fet bé (you're a donkey, mister mas) la veritat es que una de les sorpreses eren els ganàpies disfressats que intentaven espantar-te, però això no es cap excusa. torno a anar cap a la 6 i em costa bastant, estic ben desconcentrat, la 8 també em costa i a la 11 torno a tenir un error important, a la 12, segona sorpresa, abans de picar t'has de menjar un mantecado, ho faig pensant com de feliç deu haver estat l'Oriol "never enough mantecados". per si encara no havia fet prou el pressec, faré el bucle final al revés confirmant el comentari anterior (BURRO), l'última sorpresa era fer-se una foto amb en Ferran a la porta del bar Pirata.

i ja nomès queda l'última prova, una cursa convencional, on surto i m'oblido d'engegar el garmin, d'aquesta manera m'estalvio de mostrar l'únic error que vaig tenir, va ser a la fita 6, em vaig confondre amb el cami i la vaig buscar abans, peró a part d'aquest va ser una bona cursa, un pèl lenta, però bé.


i ja està, encara quedaven un parell mès d'entrenaments lliures, però nosaltres ja haviem de marxar. resumint, per mi ha estat una gran expèriencia tant per la qualitat dels exercicis, dels mapes i fins i tot per la bondat del clima de la costa de la luz i es que tan ens podiem anar a banyar a l'Atlàntic com si haguessim volgut anar a omplir la cistella de rovellons (n'estava ple).

res mès, nomès dessitjar a tothom un feliç any 2011 i que els déus de les corves de nivell us siguin favorables i us portin grans resultats, pocs err. en targ. i cap lesió.

ens veiem a la pròxima...

mas

dilluns, 13 de desembre del 2010

Rogaine del Corredor (by Terriman)


Després d'aventurar-nos amb el Rogaining de les 3 Valls, el Pep Mayolas ens va engatussar al lleí i a mi per anar al Rogaine del Corredor, organitzat per l'Oros.
Pels que no sapigueu què és un rogaine, només dir-vos que es tracta d'una cursa d'orientació per equips d'entre 2 i 5 persones en què s'ha d'aconseguir el major número de punts en un temps establert per l'organització. Els punts que dóna cada balisa ve definit per la xifra de les desenes en el codi de la balisa (la 32 val 3 punts, la 59 en val 5 ...).
El rogaining del corredor tenia com a seu de partida i final una urbanització de Dosrius, al Maresme.
Quan vam llegir la informació tècnica de la cursa (mapa DINA3, escala 1:15.000, 6 hores de temps i 30 balises!) de seguida ens vam adonar que segurament hi hauria temps de passar per tots els controls, pel que es tractaria d'una cursa sprint, guanyaria el més ràpid, ja que bastants equips aconseguirien fer tots els punts.
Així que, durant el quart d'hora que ens deixen per establir l'estratègia, configurem un itinerari abastant totes les balises.
A les 9:00 es dóna la sortida i sortim molt ràpid per posar-nos al capdavant juntament amb l'equip yaencontre.com-Hagloff del club Azimut.
Les primeres sensacions no són massa bones, ja que el primer corriol que agafem és gairebé inexistent. De mica en mica, però, el terreny es va arreglant i ens permet fins i tot fer camps a través pel mig del bosc, cosa inimaginable en algunes curses que hem anat pel Maresme.
Durant pràcticament la primera meitat de la cursa progressem els dos equips junts, fins a la fita 65 en què afluixem una mica per fer alguna modificació en l'itinerari inicial.
A partir d'aquí anem aconseguint punts sense fer cap error important i, a mesura que arribem al final, augmentem el ritme per veure si podem atrapar els nostres predecessors.
Finalment arribem a meta en segona posició, amb tots els punts aconseguits en 4h41'47" a només 6' dels guanyadors.
Vam acabar la cursa molt animats i satisfets pel bon paper realitzat i per la bona estona viscuda amb tot l'equip. A veure si ho podem repetir la temporada vinent.
El pròxim rogaining és a l'Espluga Calva i hi ha ni més ni menys que dues categories: una de 6 hores, com és habitual, i una altra de 24h!!amb el fred que hi fa en aquell país!!! A que no sabeu a quina ens apuntarem?